BIOGRAFI

Steffen Bruun er uddannet hos Lars Waage og John Guttman på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt ved operaakademiet i Sydney hos professor Michael Halliwell.


I 2005 debuterede Steffen som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen på Den Fynske Opera. Derudover har han bl.a. sunget Sarastro i Mozarts Tryllefløjten på Nyborg Sommeropera. En meget elsket rolle er også Caronte/Plutone i Monteverdis L'Orfeo som han har sunget adskillige gange bl.a på Hofteatret. På Copenhagen Opera Festival  kunne man høre Steffen som Comte de Grieux i Massenets Manon sammen med sopranen Patricia Petibon.

Steffen er en ofte anvendt oratoriesolist og kan jævnligt høres i de store oratorier af Bach, Schütz, Haydn, Händel og Mozart, samt i så forskellige værker som Janacéks Glagolitiske Messe, Berlioz' L'Enfance du Christ, Beethovens C-dur-messe, Rossinis Petite Messe Solennelle, Monteverdis Mariavesper og Buxtehudes Membra Jesu Nostri med orkestre som DR Symfoniorkesteret, Concerto Copenhagen, Malmø Symfoniorkester, Kieler Barock, Flensburger Bach-Orchester, Oxford Philomusica samt Odense, Ålborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre.


Steffen har indspillet bassolistpartiet i uropførelsen af Klenaus 9. symfoni samt Vægteren i Nielsens Maskerade, begge med DR Symfoniorkestret.


Steffen er ansat i DR Vokalensemblet, og er desuden en del af det Berlinerbaserede Home Opera, hvor han er en yndet sanger og konferencier.Download CV her.